Yemekhane Sistemi, günlük olarak yemek sayısını tespit etmek ve müşteri yemekhane girişlerini kontrol etme esasına dayanır.
Ayrıca Yemekhane Sistemi bilgisayar üzerinden tüm hareketleri de raporlama özelliğine sahiptir.
Yemekhane Kontrol Sistemi programı üzerinden kullanıcılara turnike veya kapıyı günlük yada aylık bazda sayı kısıtlaması yapma mantığı ile çalışır. Yemekhane Kontrol Sistemi, yemekhane girişine konulan bir turnike yada yemekhane kapısına elektronik kilide proximity kart okuyucular takılarak kullanılır.
Yemekhane Sisteminin Gereksinimleri
• İstenen sayıda geçiş turnikesi
• Her turnike için kart okuma cihazı
• Yemekhane Kontrol Sistemi Yazılımı
• Yemekhane Kontrol Sistemi Yazılımının çalışacağı, terminal bağlantılı bilgisayar
Yemekhane Sisteminin Avantajları
Yemekhane Sisteminin avantajları çok fazladır. Yemekhane Otomasyonu ile;
1- Yemekhane Sistemi ile istenildiğinde kişi, departman ve personel bazında ve tarih-saat-dakika aralıklı olarak raporlar alınır.
2- Yemekhane Sistemi ile günlük yemek ihtiyacı bilinir.
3- Yemekhane Otomasyonu israfı önler.
4- Yemekhane Sistemi ile yemekhane giderleri doğru hesaplanır.
5- Yemekhane Geçiş Kontrol Sistemi seçenekli yemek hakkı tanımlamaları yapılabilir.
6- Yemekhane Otomasyonu kişiye özel otomatik fiş vererek farklı otomasyonlar oluşturulabilir.
7- Yemekhane Geçiş Kontrol Sistemi tüm Personele öğün ve giriş sayısı atamaları yapılarak ilgili personellerin yemekhaneyi sadece belirlenen zamanlarda ve adetlerde kullanmaları sağlanır.
8- Yemekhane Sistemi ile Yemekhanelere yabancı personelin girişi önlenir.
Yemekhane Sisteminin Çalışma Prensibi
Yemekhane hizmetlerinden faydalanacak Personel ve misafirin her birine birer manyetik kart verilir, kartları sisteme tanımlanır. İstenildiği takdirde parmak izi sistemi de tercih edilebilir.
Personel yada misafir yemekhane girişine konulan PDKS terminaline önce kartını okutur, böylece kişi sistem tarafından tanınır. Aynı öğün saatinde yemek hakkı 1 olan kişilere, sistem bir kere izin verdiğinden dolayı kişinin hakkı olmadan daha fazla yemek alması önlenmiş olur. Böylece işletme yemek giderlerinin net olarak tutacak ve israftan kolayca kaçınacaktır.
Personelin vardiyasına göre yemek hakları kişiye özel düzenlenebilmektedir. Verilen özel izinle örneğin yemek hakkı 2 tanımlanan personel yanında 1 misafir de getirebilir. Örnekleri genişletmek mümkündür.
Sistem çeşitli ihtiyaçlara göre kişi ve firmalara özel olarak da düzenlenebilen esneklikleri barındırmaktadır. Yemekhane girişlerine konulacak olan turnike yemekhane terminali ile de turnikeli geçişler sağlanmış olur.
Yemekhane Sistemi hakkında detaylı bilgi, fiyat teklifi ve kurulum için lütfen
0(212) 320 02 30 nolu telefondan bizimle iletişime geçiniz.